Данас је годишњица масовног убиства у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду. У овој школи се данас одржава комеморативни програм „Буђење“, док су медији у Србији у 8.41 часова прекинули емитовање програма на минут у знак сећања на деветоро ученика и чувара те школе које је тада 13-годишњи К.К. убио 3. маја прошле године хицима из пиштоља.

Многе познате личности су путем свог Инстаграма изразиле саучешће с аовим тужним и трагичним догађајем.

Међу њима била је и Слобода Мићаловић, наша позната глумица. 

Она је на свом инстаграму поделила слику на којој се налази емотикон сломљеног срца и тачан датум трагедије која нас је задесила пре тачно годину дана.

Фото: Инстаграм принтскрин/слобода_мицаловиц_боба

 

 

Мићаловићева очигледно сматра да су речи сасвим сувишне јер оне не могу да изразе ни делић бескрајне туге које сву осећамо над овим страшним догађајем. 

Подсећамо, Слобода Мићаловић се поводом ове трагедије огласила и пре годину дана. Тада је изнела своје мишљење поводом тога да ли треба распустити школу.    

- Требало би распустити децу ОШ Владислав Рибникар и направити дуго обећавану реконструкцију школе. Никако не би требало ту децу враћати на сценографију овог догађаја. Децу коју нема ко да чува како би пратили наставу на мрежи, распоредити по околним школама по плану какав је и био када је планирана реконструкција школе - написала је тада глумица у својој објави.

(СД)

БОНУС ВИДЕО: