Ovog puta je u centru pažnje bio Strahinja koji je, tokom meča u kom su Denver Nagetsi poenima DŽamala Mareja uz zvuk sirene savladali Los Anđeles Lejkerse rezultatom 101:99, ušao u bliski kontakt sa jednom osobom iz publike koju je udario pesnicom u glavu.

Snimak se brzo proširio društvenim mrežama, oglasila se i policija Denvera koja pokušava da stigne do napadnutog čoveka, ali i izjava svedoka, a istragu je pokrenula i NBA liga i može se desiti da čelnici ovog takmičenja zabrane Jokićevom bratu ulazak u halu na određeno vreme.

Nije tačno poznato zbog čega je Strahinja Jokić tačno burno reagovao i udario nepoznatog čoveka koji i dalje nije prijavio brata centra Denver Nagetsa, te ostaje veliko pitanje da li će tako nešto i uraditi.

Kako piše sajt "Esenšeli Sports", razlog zbog kojeg se dogodio napad je što je navijač navodno nešto loše pričao o Nikoli Jokiću, a kako su braća košarkaša zaštitnički nastrojena prema popularnom DŽokeru, došlo je do obračuna.

 

 

Kada bi Strahinja dobio prijavu suočio bi se i sa novčanom kaznom koja vrlo verovatno ne bi bila mala, ali Jokićevom bratu isto tako ne predstavljala jak "udarac po džepu".

Čovek koji je podelio snimak, izvesni Kristijan Galjegos, poučio je tamošnjim medijima da je utakmica bila završena kada se sve to dogodilo. Sedeo je nekoliko redova iza porodice Jokić i izvadio je telefon da snimi incident.

- Jedan od braće Jokić se prilično naljutio i izgledalo je kao da se popeo preko nekoliko sedišta da bi se posvađao sa navijačem, a zatim ga udario pesnicom. Bio je to prilično šokantan trenutak - rekao je Galjegos i dodao:

- Nekoliko navijača je ušlo da ih razdvoje, a obe strane su se udaljile bez angažovanja obezbeđenja ili policije. Prihvatio je to kao šampion, ustao je i razmenjivao neke reči, a onda su se razišli.

Foto: Profimedia

 

U Sjedinjenim Američkim Državama osoba koja je napadnuta mogla bi da izvuče od 20 do 80 hiljada dolara (od 2.192.640 do 8.770.560 dinara), u zavisnosti od težine povreda, razloga napada, da li je bilo provokacija pre reakcije i još nekih faktora, piše Kurir.

Uzimajući u obzir finansijsku situaciju porodice Jokić ovo nije kazna koja bi mogla da zabrine Strahinju i ostatak familije, a s obzirom na to da prijava i dalje nije stigla veliko je pitanje da li će oni uopšte morati da plate nešto.

Okolnost koja ne ide Strahinji na ruku jeste snimak koji postoji i koji se brzinom svetslosti proširio društvenim mrežama, te ostaje da se vidi da li će se napadnuti čovek uopšte i javiti.

BONUS VIDEO: