U svetlucavom srebrnom kostimu i s velikom zvezdom na glavi, uz jednako bleštave plesače, harmonikaše i komičnu koreografiju, Verka je priredila šou za pamćenje i upisala se u evrovizijske legende.

Na Eurosongu je osvojila drugo mesto, ali i nagradu Barbara Dex za najgori kostim, iako se radilo o kreaciji poznate modne kuće.

Inače, te godine je pobedu na Evroviziji odnela Marija Šerifović, koja je predstavljala Srbiju s pesmom "Molitva".

Verka se na Evroviziju vratila i 2019. godine, kada je nastupila u revijalnom delu programa, a zatim i u finalu prošle godine, takođe u netakmičarskom delu.

A ko se zapravo krije iza ove ekscentrične evrovizijske ličnosti?

Verku je osmislio ukrajinski glumac, komičar i pevač Andrij Danilko, a prvi put ju je predstavio 1991. godine na komičarskom takmičenju u Poltavi. Serđučku je opisao kao raskošnu sredovečnu ženu iz seoske porodice koja radi kao pomoćnica na železnici u spavaćim vozovima.

Kasnije je osmislio još neke likove poput policajca, vojnika i balerine, a osnovao je i trupu Teatar Danylko, s kojom je 2002. godine obišao Azerbejdžan, Jermeniju, Gruziju, Kazahstan, Moldaviju, Turkmenistan, Tadžikistan, Uzbekistan i Baltičke države s programom "Ja sam revolucija". Sledeće godine je primio nagradu Zaslužni umetnik Ukrajine.

Zanimljivo je i da se kao Verka pojavio 2015. u popularnoj komediji "Špijunka", u kojoj glume Melisa Mekarti, DŽejson Stejtam, Rouz Bajrn i DŽud Lo.

 

 

Danilko je imao i svoju emisiju "SV-show" na nekoliko ukrajinskih televizijskih programa, glumio je u 10-ak filmova, izdao je pet albuma koje je prodao u više od 600.000 primeraka i bio je u žiriju u ukrajinskog "X Factora", a nagađa se da bi ove godine trebalo da bude član ukrajinskog žirija za Evroviziju.

 

 

Iako odbija da govori o svom privatnom životu, na društvenim mrežama povremeno objavljuje i privatne fotografije, na kojima najčešće pozira sa svojom dugogodišnjom partnerkom Inom Bilkon.

 

 

 

 

Komičar je u svojim intervjuima isticao da je Verka isključivo njegov lik za nastupe i da ne oblači žensku odeću kada nije na sceni.

(Dnevnik.hr)

BONUS VIDEO: