Пре неколико дана у медијима је одјекнула вест да је певач Никола Роквић кренуо на ходочашће у Грчку како би се у Атини поклонио моштима Светог Нектарија Егинског.

Пред сам полазак на пут Никола је открио да се припрема за велики изазов и наговестио хуманитарну мисију организације „Породица“ коју је покренуо са супругом Бојаном Баровић.

Иако тада није желео да открије да креће пешке пут манастира у Грчкој, певач је напоменуо да се месецима припрема за озбиљан подухват.

- Ускоро ћете сазнати, спремам се за један подухват. Спорт је саставни део мог живота и то некако ми је Маринко усадио још док смо били мали. Он је водио спортски живот, бавио се спортом. Волим да тренирам, волим изазове, волим када видим да превазилазим неке своје границе које човек сам наметне. Да ли из страхова или чега већ. Уживам у природи, сада сам био ишао на Дивчибаре, доста сам шетао, пењао се. Спремам се за једну дивну ствар, а то не смем да одајем, рекао је и открио како успева да усклади хоби са пословним обавезама:

- Када не радим одем негде обавезно, сада сам имао два викенда да нисам радио, а то сам искористо да одем на планину. Обично користим и радне дане, па одем да пешачим, волим да будем у форми, тегови, шетња, трчање, свашта вежбам.

Никола са супругом Бојаном има троје деце, што је велика обавеза, али истиче да се уз добру организацију све може постићи.

У породици проналази снагу и инспирацију за све што жели да оствари у животу, а деца и супруга су му највећи ветар у леђа и на овом путу.

- Добро сам све то испланирао, добра исхрана, суплементација и доста сна. Трудим се да када не радим, да легнем раније када и деца. Када планирарим, они сви крену са мном, остану у хотелу, а ја одем на пар сати да пешачим. Када су деца у вртићу и школи, онда тренирам, беба је највише везана за мајку, поготово ноћу када је Бојана доји. Наравно да се и ја пробудим када је раздражљива, па је успавам. Мислим да се уз добру организацију све може постићи, истакао је Никола и додао да му је супруга Бојана прави животни ослонац.

- Све заједно радимо, трудим се да што више времена проводим са децом, за мене је породица најбитнија ствар и нешто што ми је најважније. Могу да останем без свега осталог, али породицу чувам највише. Баш сам недавно слушао интервју једног великог певача и он каже: „Све бих дао да могу да вратим време да га проведем са децом јер сам пропустио одрастање због каријере“. Тако да се ја трудим да све подредим породици и желим да будем ту у сваком сегменту њиховог одрастања. Трудим се да успем на оба поља, али ми је породица примарна. Буде тешко, доста енергије захтева ако желите и једно и друго, али се сигурно може и надам се да ћу то доказати, рекао је млади Роквић.

Како је и сам у неколико наврата истицао породица му је на првом месту, а певач је открио да ли ускоро планира још деце.

- Мислим да је доста (смех). Када сам видео која је то љубав и шта су деца, вероватно бих и раније кренуо. Сада смо у годинама и мислим да је троје довољно, да смо млађи ишао бих на петоро, изјавио је Никола.

Подсетимо, Никола Роквић и његова супруга Бојана основали су фондацију која има за циљ да помогне онима којима је помоћ најпотребнија, а певач је пешака кренуо пут Атине, до манастира Светог Нектарија Егинског, и на том путу ће прикупљати средства за дечју онкологију.

Како донирати новац?

Динарски текући рачин:

170003006643400078

Девизни текући рачун

ЕУР РС35-70003006643400-75

УСД РС35-70003006643400272

ГБП РС35-70003006643400466

(Гранд)