На Европском првенству убоксу које се претходних дана одржавало у Београду, до златне медаље стигла је руска такмичарка Јулија Чумгалакова (26).

Тренуци велике среће, док је на победничком постољу слушала химну своје земље, прекинути су због техничке грешке.

Музика је утихнула, Јулија наставила да пева, а затим чула нешто невероватно - људи у хали заједно са њом наставили су да певају руску химну.

Цела ситуадција на победничком постољу била је изузетно емотивна за руску спортисткињу, посебно када се има у виду да њеним колегама није дозвољен наступ на неким од највећих светских такмичења.

Руски спортисти су под санкцијама због рата који траје у Украјини, па је Јулији сигурно значило што у Београду може да чује химну своје земље чак и кад закаже техника, из грла навијача који су присуствовали њеним борбама.

Послушајте како је то звучало:

 

 

Чумгалакова је до златне медаље стигла након одлуке судија, пошто су проценили да је у финалном мечу била боља од домаће представника. њена противница била је Кристина Нађ Варга, која је за Србију донела сребрну медаљу, док су бронзе припале такмичаркама из Бугарске и Италије.

Иначе, Европско првенство у боксу било је изузетно успешно за такмичаре из Србије. У генералном пласману прво место поделиле су управо Русија и Србија са по 20 одличја, али су гости били успешнији када је реч о златним медаљама. Србија је освојила четири злата, три сребра и чак 13 бронзи.

Са грбом Србије на опреми до злата су стигли Јован Николић, Сара Ћирковић, Наталија Шадрина и Кристина Калухова, сребрне медаље освојили су Растко Симић, Душан Велетић и Кристина Нађ Варга, док је највише било бронзи. До одличја су стигли још и Раде Јоксимовић, Омер Ахметовић, Вахид Абасов, Алмир Мемић, Вељко Ражнатовић, Садам Магомедов, Нина Радовановић, Драгана Јовановић, Анђела Бранковић, Милена Матовић, Николина Гајић, Елма Хајровић, Сара Миљковић.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: