Друштвеним мрежама се ширила вест да је девојчица (13) нестала из УДК Тиршова, међутим како се сазнаје, дете је доведено на преглед из друге установе, те је приликом уласка у зграду, наводно, побегла.

- Девојчица није пацијент Тиршове, само је доведена на преглед, а није ни ушла у зграду - каже извор.

Како је наведено у апелу, девојчица има смеђу косу, ошишану на паж, црну јакну и папуче.

Такође, Алмира се свима обраћала на енглеском језику.

Међутим, све се решило врло брзо.

- Девојчица је пронађена и враћена је у установу. Настала је конфузија, а дете је било ту у близини све време. Све је у реду - каже извор за медије.

У случају нестанка малолетног лица, важно је одмах предузети одређене кораке како би се што пре пронашло дете. Ево неколико корисних савета шта радити у таквој ситуацији:

Одмах обавестите полицију: Уколико приметите да је ваше дете нестало, одмах обавестите полицију. Приложите све релевантне информације које могу помоћи у потрази, као што су фотографија детета, његове личне карактеристике, последње виђење, одећа коју је носило, место где је последњи пут виђено и слично.

Проверите околину: Ако је могуће, проверите околину где је дете последњи пут виђено. Можда се дете склонило у оближње паркове, шуме, игралишта или код пријатеља.

Обавестите школу, вртић или друге институције: Ако је дете нестало током школског или вртићког дана, одмах обавестите школу или вртић. Такође, обавестите и друге институције које ваше дете посећује, попут спортских клубова, учитеља, тренера и слично.

Контактирајте пријатеље и родбину: Обавестите све пријатеље, родбину и друге блиске особе о нестанку детета. Они могу помоћи у ширењу информација и потрази.

Не ширите дезинформације: Важно је да ширите само проверене информације о нестанку детета. Дезинформације могу отежати потрагу и узроковати додатну забринутост.

Обратите се организацијама за помоћ у потрази за несталим лицима: У неким земљама постоје организације које пружају помоћ у потрази за несталим лицима. Обратите се овим организацијама како бисте добили додатну подршку и савете.

Одржавајте контакт са полицијом: Одржавајте редован контакт са полицијом и пружајте им све информације које могу помоћи у потрази за дететом.

БОНУС ВИДЕО: