Он је данас успешан у истој професији, а елоквентност и смиреност његов су заштитни знак. А поред њега Миша и Свјетлана подигли су још троје деце.

Фото: АТА имагес

 

Његова млађа сестра Милица Јанкетић је такође глумица, док се сестра Ива професионално бавила балетом.

За разлику од остале Мишине и Свјетланине деце, најстарији син Радомир није се определио за уметност, него ради у полицији.

Како је Марко једном приликом испричао, одрастао је у дому пуном љубави.

Ипак, признао је да није волео школу и да је често бежао са часова. По завршетку основног образовања покушао је да упише индустријски дизајн, међутим није у томе успео. Уместо дизајна уписао је трогодишњу Дрвно-прерађивачку школу, смер за дуборез и дизајн намештаја.

С обзиром на то да је одувек волео да црта, био је срећан што је одабрао баш ту школу. Признаје да је много научио и да му је било занимљиво да прави различите производе од дрвета. Већа жеља да се бави глумом родила се током средње школе.

Фото: АТА имагес

 

Тада је почео интензивније да чита и да се припрема за полагање пријемног испита.

Први покушај је завршио неуспехом јер су професори сматрали да није још увек довољно зрео да студира на Факултету драмских уметности. Није желео да покушава да упише нешто друго, него је ту паузу искористио како би радио код стрица у столарској радњи.

Наредне године је требало поново да се пријави на ФДУ у Београду, међутим, одустао је од те намере, јер је његов отац тада преузимао нову генерацију студената, па би његов евентуални улазак на ФДУ могао да се сматра непотизмом.

Уместо тога, Марко је изашао на полагање пријемног испита на Академији уметности у Новом Саду. Примљен је на Академију у класу професора Бориса Исаковића.

Дипломирао је 2007. године, а данас успешно своју каријеру и један је од најупешнијих глумаца.

Биографија.орг