Na mesto tragedije stigli su i roditelji stradale dece u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Komemorativni skup počeo je zvukom sirena za uzbunu.

Porodice nastradalih u masakru kod Mladenovca došle su na mesto tragedije oko 10.30 sati sa majicama na kojima su fotografije njihovih najbližih. Zajedno su stali ispred bine na kojoj će biti prikazan film "Nebeska družiina" a gde je razvijena poruka: "Živite".

U Duboni i Malom Orašju, selima kod Mladenovca i Smedereva, na današnji dan pre godinu dana Uroš Blažić je počinio masovno ubistvo, kada je života lišio devet, a pokušao da ubije još 20 osoba, od kojih je ranio 12. 

Foto: N. Živanović

 

Foto: N. Živanović

 

Foto: N. Živanović

 

Optužnica protiv njega, njegovog oca, ujaka i brata od ujaka podignuta je 10. oktobra prošle godine, a 25. maja biće održano pripremno ročište u Višem sudu u Smederevu.

Nešto posle 22 časa i 30 minuta 4. maja prošle godine, dan posle zločina u OŠ "Vladislav Ribnikar", u Malom Orašju su ubijeni Nemanja Stevanović, Lazar Milovanović, Marko Mitrović, Aleksandar Milovanović, Nikola Milić. Nekoliko minuta kasnije, u susednom selu, Duboni, ubijeni su Milan i Kristina Panić i Dalibor Todorović. Teško ranjeni Petar Mitrović iz Malog Orašja preminuo je pedeset dana kasnije u bolnici.

BONUS VIDEO: