На место трагедије стигли су и родитељи страдале деце у ОШ "Владислав Рибникар".

Комеморативни скуп почео је звуком сирена за узбуну.

Породице настрадалих у масакру код Младеновца дошле су на место трагедије око 10.30 сати са мајицама на којима су фотографије њихових најближих. Заједно су стали испред бине на којој ће бити приказан филм "Небеска дружиина" а где је развијена порука: "Живите".

У Дубони и Малом Орашју, селима код Младеновца и Смедерева, на данашњи дан пре годину дана Урош Блажић је починио масовно убиство, када је живота лишио девет, а покушао да убије још 20 особа, од којих је ранио 12. 

Фото: Н. Живановић

 

Фото: Н. Живановић

 

Фото: Н. Живановић

 

Оптужница против њега, његовог оца, ујака и брата од ујака подигнута је 10. октобра прошле године, а 25. маја биће одржано припремно рочиште у Вишем суду у Смедереву.

Нешто после 22 часа и 30 минута 4. маја прошле године, дан после злочина у ОШ "Владислав Рибникар", у Малом Орашју су убијени Немања Стевановић, Лазар Миловановић, Марко Митровић, Александар Миловановић, Никола Милић. Неколико минута касније, у суседном селу, Дубони, убијени су Милан и Кристина Панић и Далибор Тодоровић. Тешко рањени Петар Митровић из Малог Орашја преминуо је педесет дана касније у болници.

БОНУС ВИДЕО: