Певачица Ана Бекута нерадо говори о овом болном периоду, када је веома тешко живела, као и остатак њене породице, на челу са оцем који је био тешко болестан.

Парадоксално, али у периоду када јој је каријера била на врхунцу Бекута је живела тешко, на рубу сиромаштва.

Фото: АТА имагес

 

 

Отац преминуо у изнајмљеном стану

- Иако ми је каријера тада била на врхунцу, тешко да бих пристала да се у то време вратим. Памтим да сам плаћала кирију у изнајмљеном стану у Сењаку, позајмљивала чекове, канистере са бензином, једва долазила до цигарета… Вероватно многи мисле да сам тада имала брдо пара, али истина је сасвим другачија. Моја сестра Милина била је без посла, млађа Добрила живела је од плате медицинске сестре, отац ми је у то време био тешко болестан. Код мене у изнајмљеном стану примао је инфузију јер није било места у болници. Убрзо нас је и напусто, испричала је пре неколико година Ана Бекута.

Додатно у то време певачицу је оптерећивало то што јој је син Игор био у војсци.

Фото: АТА имагес

 

- Син Игор је баш у то време био у војсци, а ја сам се страшно плашила. Бојала сам се за све нас и било ми је бескрајно тешко. Вешто и људски сам потиснула језиву бригу и страх за сина, који је без упаљених светала возио војна кола од Приштине до Прибоја, сећала се Бекута, па је додала:

Нисам профитирала на туђој несрећи

- А на сцени ништа није смело да се примети и од мог осмеха и мојих песама смо сви зависили. Не бих волела да звучим као велика мученица јер знам да је многима била далеко теже него нама, али ипак ме боли што појединци верују у погрешну верзију те приче, а то је да сам као фолк дива на било који начин профитирала на туђој несрећи. Истина је да нисам добила ни кредит, ни стан, ни плац, ни пензионо, ни здравствено осигурање. Просто сам се изборила за опстанак своје породице и на то сам веома поносна, испричала је тада Ана.

Седам година живела у стану певача

Ана је такође додала да никада неће заборавити великодушну помоћ појединих колега са естраде, попут Аце Илића, који је и сам причао једном приликом о Анином тешком периоду.

Фото: АТА имагес

 

 

- Када се Ана развела од Преје, живела је у стану код мене и Биљане, било је то деведесетих. Ми смо имали стан на Сењаку и она је била у њему неких седам година, након тога је стала на ноге и купила стан себи, причао је Илић својевремено, те истакао да је њихов однос био увек пријатељски:

Само Мрка се рачуна

Певачица Ана Бекута са покојним Милутином Мркоњићем доживела је, по сопственим речима, највећу љубав, мада мало ко зна да она иза себе има један брак о којем готово никада није желела јавно да прича. 

Фото: АТА имагес

 

 

Бекута је пре него што је упознала Мрку била је 10 година у љубави са Предрагом Видовићем Прејом, шабачким музичарем. 

Бубњар је тада одлучио да промени свој музички правац, те је са својим бендом расписао конкурс за певачицу народне музике на који се јавила Нада Полић, односно Ана Бекута. 

Спојила их је љубав према музици, али њихова љубав није опстала. После њега, Ана је заволела клавијатуристу Слободана Шмакића, који је био осам година млађи од ње. Међутим, ни та љубав није потрајала дуго.

(СД)

БОНУС ВИДЕО: